maanantai 31. tammikuuta 2011

Tassuille lämmikettä

Vuosi sitten tein itselleni paksut huovutetut silkkivillatumput, jotka ovat olleet ihanan lämpimät säällä kuin säällä, reilusti yli 20 astetta pakkastakaan ei saanut sormia edes viileiksi. Tänä talvena aloin vähän kaipailla nuhjuisen näköisille vaihtareita, ja tuplalapastenkin tekniikka kiinnosti.

Tassunjäljet ulkoa

Tassunjäljet on tehty jostain Titityyn sukkalankaklubin mukana tulleesta BFL-sekoittesta (siitä huopuvasta, vaikkei pitänyt) ja Teetee alpakasta. Ontelotekniikka vaati ensin vähän miettimistä, mutta kun se lopulta lähti sujumaan, tykästyin siihen tosi kovasti. Tosin olin ajatellut ensin tekeväni lapasia silloin kun selaan nettiä tms, enkä katso mitä teen - siihen tarkoitukseen ontelotekniikka ei toiminut ollenkaan.. Kaikkiaan väänsin näitä joulukuun alusta tammikuun 21. päivään asti aina pari riviä tai silmukkaa kerralla milloin missäkin. Puikot 2,5mm ja langankulutus yhteensä ehkä 90g. Sen verran sovelsin ohjetta, että halusin vähän kulutuskestävämmän villan ulkopuolelle ja pehmeämmän alpakan sisäpuolelle molempiin lapasiin, ja tein magic looppina enkä sukkapuikoilla. Ja ovat muuten tosi lämpimät! Tuulta eivät pidä yhtä paljoa kuin huopatumput, mutta tyynellä ilmalla kädet ovat yleensä jopa hikiset, eivätkä vain lämpimät.

Tassunjäljet sisältä

Erityisen mukavaa oli saada tuo tummempi vihreä vihdoin käyttöön. Sain sen joskus raskausaikana Jäppistä odottaessa, ja tykästyin ihan hirveästi. Se ja sukkapuikot olivat mukana synnytyslaitoksellakin, ja sain siellä muutaman sentin tehtyä sukan varttakin. Sitten projekti jäi ja myöhemmin totesin, etteivät ne lanka ja malli kuuluneetkaan yhteen. Mallikokeiluja on tullut tehtyä monia, mutta vasta nyt lanka tuntui sopivan hienosti tarkoitukseensa. Nyt on tosi kiva, kun aina käsissä olevia lapasia katsoessa mieleen tulee yksi elämän ikimuistoisimmista päivistä.

Tassunjäljet

Lätäkkösukat tekaisin omasta päästä lapasten valmistuttua. Olen käyttänyt melkein kaikki vanhat ohuet itseneulotut sukkani puhki, eivätkä mummotkaan tunnu haluavan minua sukilla lahjoa joten käytännön tarve oli kova. Neulominen valmistui vajaassa viikossa, langanpäiden (4kpl yhteensä koko parissa) päättelyyn meni saman verran aikaa. 2 kerää Regia Design Linea tarttui mukaan lokakuussa Helsingissä Lankamaailma Nordiassa käydessä. Värin nimi on Caribbean, ja se on kyllä juuri niin minua kuin voi vain olla. Perussukat kärjestä aloittaen ja vahvistetulla kantapäällä, ei mitään ihmeitä.

Lätäkkösukat

Helmikuussa haastoin itseni mukaan lankahamstereihin. Saas nähdä kuinka ämmän käy! Suuria tavotteita minulla ei kyllä ole, kunhan nyt jotain valmista saisin aikaan ja pidäteltyä enimmät langanostohalut. Ihan mahdottomaksi jos rupeaisi, niin Jäppisen parilla ystävällä on maaliskuussa muistaakseni 2-vuotispäivät, olisi kiva saada päivänsankareille tehtyä jotain ihan itse, vielä kun ovat pieniä ja söpöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti